3 tips voor een goed werkende website

Ben je van plan om een website te beginnen of wil je je website binnenkort gaan optimaliseren? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten zodat je website weer helemaal up-to-date is. Hieronder worden 3 tips gegeven om je website goed werkend te houden of te krijgen.

Maak je website mooi en gestructureerd

Wanneer je een website gaat maken is het erg belangrijk dat deze er mooi en gestructureerd uitziet. Doe je dit niet dan is het voor lezers niet fijn om jouw site te gebruiken. De kans dat mensen dan een andere website gaan gebruiken is groot. Dit is natuurlijk super zonde, vooral als de informatie die je geeft goed is en sterk onderbouwd is. Let er dus op dat je dit goed aanpakt.

 

Gebruik bijvoorbeeld een leesbaar lettertype, Arial is daar een goed voorbeeld van en gebruik ook een normale lettertype grootte. Letters op grootte 8 zetten is niet erg prettig, maar het lettertype op 16 zetten voor je algemene tekst is ook niet aan te raden. Probeer een goede middenweg te vinden.

 

Wanneer je je website eigen wilt maken is het erg slim om foto’s te gebruiken die nog niet online staan. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s zijn die je zelf hebt gemaakt of hebt gekregen van vrienden of familie. Door deze foto’s toe te voegen aan je website maak je de site een stuk meer eigen en persoonlijk. Mensen vinden dit heel leuk en zullen daardoor ook eerder geneigd zijn om jouw site opnieuw te bezoeken.

Gebruiksvriendelijkheid is erg belangrijk

Zoals net al is genoemd is het erg belangrijk dat alles overzichtelijk is en aantrekkelijk is om te lezen. Dit is natuurlijk niet het enige wat belangrijk is, zo is de gebruiksvriendelijkheid ook erg belangrijk. Wanneer alles heel duidelijk is aangegeven en je binnen de site zelf gemakkelijk doorgelinkt kan worden is dat erg fijn.

 

Een menu is hier een goed voorbeeld van. Via het menu kun je gemakkelijk naar de juiste webpagina waar de informatie te vinden is die jij op dat moment nodig hebt. Mocht je alle informatie op die webpagina hebben gebruikt, dan kun je via het menu gemakkelijk naar een andere pagina of naar de homepagina.

Check je server regelmatig

Iets wat je ook zeker niet mag vergeten en ook echt goed up-to-date moet houden is je server. Wanneer jij het gevoel hebt dat je server een beetje gedateerd is of niet meer helemaal aan jouw eisen voldoet, dan kan het slim zijn om eens te kijken voor iets nieuws. Een DNS server zou dan een goede optie kunnen zijn. Het voordeel bij een DNS server is dat je een Snapshot kan maken. Dit is een soort virtuele back-up. Mocht er dan een keer wat gruwelijk misgaan, dan kun je altijd daar nog op terugvallen. Je hoeft dan niet helemaal opnieuw te beginnen en dat kan erg fijn zijn. Vooral als je al het een en ander hebt opgebouwd kan het erg zuur zijn als je daar opnieuw aan moet beginnen.


Geplaatst

in

door

Tags: