Alle informatie over oordopjes

Ze zijn klein en niet goed zichtbaar, maar brengen toch veel plezier in het leven: oordopjes. Wie kan zich een leven voorstellen zonder deze accessoire? Het maakt niet uit of je naar muziek of podcasts luistert. Maar wat is het eigenlijk precies en wanneer gebruik je ze? In dit artikel geven we graag antwoord op deze vragen. Ben jij nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder! Let op: er bestaan ook oordopjes gehoorbescherming, maar dat wordt nu niet behandeld.

Wat zijn oordopjes?

Het is goed om allereerst even terug te gaan naar de basis. Want wat is het precies? Eigenlijk is dit accessoire een miniatuur versie van een koptelefoon. Dit is een systeem van twee luidsprekers die je over je oren draagt. Hiermee wordt het een individu dus mogelijk gemaakt om audio te beluisteren, zonder dat anderen mee kunnen luisteren. Je valt anderen dus hier ook niet mee lastig.  Tenzij je te harde muziek luistert of een slechte kwaliteit koptelefoon hebt. Maar het grote nadeel van een koptelefoon is dat ze lastig mee te nemen zijn door hun formaat en vorm. Zie hier het ontstaan van de oordopjes! Deze miniatuur versie van een koptelefoon bestaat uit een snoer met twee kleine bolletjes die je in je oor stopt. Door middel van twee kleine luidsprekertjes hoor jij dus je favoriete muziek  in je oren. 

De oordopjes liggen voor je ooringang. Dit betekent dat er nog steeds wat geluid van buitenaf naar binnenkomt. Op die manier ben je niet volledig afgesloten van je omgeving en krijg je dus nog wel het een en ander mee. Erg handig wanneer je tijdens het muziek luisteren alert wil blijven. 

Wat voor typen bestaan er?

Over het algemeen kun je oordopjes onderverdelen in exemplaren met of zonder draad. Bij oordoppen met draad wordt er verbinding gemaakt door middel van een kabeltje. Hierin zit dan vaak ook een bedieningsknop, waarmee je de muziek kunt pauzeren of hervatten en/of de volume kan aanpassen. Dit type heeft geen accu nodig en hoef je dus nooit op te laden. Tegenwoordig is de draadloze variant enorm populair. Zoals de naam al zegt, ontbreekt er dus een kabeltje en heb je dus alleen 2 losse oordopjes. Door middel van bluetooth wordt er dan verbinding gemaakt. Met deze soort moet je ook rekening houden met de accuduur. Het is dus goed om hier op te letten. Ook heb je meer bewegingsvrijheid, wat het zo’n populaire keuze maakt. 

Wanneer gebruik je oordopjes?

Oordopjes kun je in verschillende situaties gebruiken. Maar in welke dan? Allereerst zijn ze geschikt voor het gebruik thuis. Wil je lekker even in je eentje muziek luisteren of kijk jij toch liever die ene serie op je telefoon? Gebruik je oordopjes en geniet ervan. Dat niet alleen: ze zijn uiteraard ook geschikt voor het sporten. Vind jij het heerlijk om op een goed nummertje te sporten? Haal je daar ook energie uit? Dan kun je heel gemakkelijk met oordopjes je favoriete muziek op zetten. Zo kun je er dan weer helemaal tegenaan. Tot slot kun je ze ook gebruiken wanneer je aan het reizen bent. Zo wordt je saaie treinreis naar werk of fietstocht naar je vriend net even wat leuker. Houd dan wel rekening met het verkeer en laat je dus niet te veel afleiden door de muziek.

Zeker zijn van de beste draadloze oordopjes? Kies dan voor Rolfstone!


Geplaatst

in

door

Tags: