De impact van Google’s Page Experience update op linkbuilding

Google’s Page Experience update is een algoritme-update die in 2021 is uitgerold. Deze update heeft als doel om de gebruikerservaring op websites te verbeteren door verschillende signalen te beoordelen die bijdragen aan een optimale browse-ervaring. Denk hierbij aan de snelheid van de website, mobiele bruikbaarheid, veiligheid en de manier waarop advertenties worden weergegeven. Deze factoren worden samengevoegd tot een algehele ‘page experience’ score, die website-eigenaren kunnen bekijken in de nieuwe Page Experience rapportage in Google Search Console.

 

Hoe verhoudt linkbuilding zich tot de Page Experience update?

 

Linkbuilding is altijd een cruciaal onderdeel geweest van SEO. Het helpt bij het opbouwen van de autoriteit van een website en het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines. Met de komst van de Page Experience update zou je kunnen denken dat linkbuilding minder belangrijk wordt. Echter, hoewel de gebruikerservaring een grotere rol speelt, blijft de kwaliteit en relevantie van inkomende links essentieel.

 

Tips voor het combineren van linkbuilding en een goede page experience

 

Het is belangrijk om te begrijpen dat een goede gebruikerservaring en effectieve linkbuilding hand in hand kunnen gaan. Hier zijn enkele tips:

 

Zorg voor kwalitatieve content: Dit trekt niet alleen natuurlijke backlinks aan, maar zorgt ook voor een positieve gebruikerservaring.

 

Vermijd spammy links: Deze kunnen je Page Experience score negatief beïnvloeden en worden door Google als onnatuurlijk beschouwd.

 

Optimaliseer voor mobiel: Aangezien de Page Experience update voornamelijk van toepassing is op mobiele zoekresultaten, is het essentieel dat je website mobielvriendelijk is.

 

De rol van Core Web Vitals in linkbuilding

 

Core Web Vitals zijn een set van specifieke factoren die Google belangrijk acht voor de algehele gebruikerservaring van webpagina’s. Ze spelen een cruciale rol in de Page Experience update. Een snelle, responsieve en visueel stabiele site kan helpen bij het aantrekken van kwalitatieve backlinks, omdat andere sites eerder zullen linken naar een website die een goede gebruikerservaring biedt.

 

De toekomst na de Page Experience update

 

Hoewel de Page Experience update de manier waarop we naar SEO kijken enigszins heeft veranderd, blijft linkbuilding een fundamenteel onderdeel. Wat wel verandert, is de manier waarop we het moeten inzetten. Het gaat niet langer alleen om het verkrijgen van zoveel mogelijk links, maar om het combineren van kwalitatieve linkbuilding met een uitstekende gebruikerservaring.

 

Balans tussen linkbuilding en gebruikerservaring

 

De impact van Google’s Page Experience update op linkbuilding benadrukt het belang van een evenwichtige SEO-strategie. Terwijl linkbuilding nog steeds van groot belang is, kan het niet op zichzelf staan. Het bieden van een uitstekende gebruikerservaring is nu net zo cruciaal. Door deze twee aspecten te combineren, kunnen website-eigenaren niet alleen hoger ranken in de SERP, maar ook waardevolle en langdurige relaties met hun bezoekers opbouwen.


Geplaatst

in

door

Tags: