person holding black phone

Heb je al eens gehoord van LTE-M?

Vandaag de dag heb je vast wel eens een term gehoord die je nog niet eerder was tegengekomen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met het feit dat het door de jeugd wordt gebruikt, maar het kan ook een term zijn die bij een bepaald vakgebied hoort. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid dat de term pas heel kort bestaat en dat het dus niet gek is dat je er nog niet eerder van had gehoord. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je nog niet eerder hebt gehoord van LTE-M. Zelfs als je er al wel het een en ander over weet, kan het nog steeds slim zijn om er net wat meer over te weten te komen.

Waar staat LTE-M voor?

Een van de eerste vragen die je je kunt stellen, is waar deze afkorting voor staat. Vaak geeft de definitie van een afkorting al een beter beeld van wat het moet betekenen. In dit geval staat LTE-M voor long term evolution mobile. Dit is van belang als je apparaten, sensoren en installaties op afstand met elkaar wil kunnen verbinden. Zeker als je met jouw bedrijf wil investeren in toepassingen met het Internet of Things, kan dit heel erg handig zijn. Nu weet je dus waar de afkorting voor staat.

Betrouwbare en veilige 4G-netwerken

De manier waarop je installaties en andere zaken op afstand met elkaar kunt verbinden, is voor alles en iedereen weer anders. Toch zijn er wel een aantal manieren waarop het vaak wordt geprobeerd. Zo wordt er onder andere vaak gebruikgemaakt van de betrouwbare en veilige 4G-netwerken die overal in Nederland te vinden zijn. Ook bij LTE-M is dit het geval. Op deze manier verzeker je jezelf dus van een goede verbinding en weet je ook zeker dat deze verbinding veilig is. Dit is natuurlijk wel van belang als je het wil gaan gebruiken voor jouw bedrijf.

Snel data verzenden met LTE-M

Naast het feit dat je altijd gebruik moet kunnen maken van het 4G-netwerk, is het ook van belang dat je je data snel kunt verzenden en inzien. Wanneer je gebruikmaakt van het Internet of Things is het vaak zo dat je graag in real-time kunt zien wat er waar gebeurt. Daarom is een snelle verzending van al deze data erg belangrijk. Ook als het grote hoeveelheden data zou betreffen. Door te kiezen voor LTE-M verzeker je jezelf van betrouwbaarheid, veiligheid, maar ook zeker van snelheid.

Energiezuinige manier van data verzenden

Ook is het goed om na te denken over de invloed die jouw bedrijf heeft op de planeet. Met de opwarming van de aarde is het dan ook goed om na te denken over wat jouw bedrijf beter zou kunnen doen. Als je minder energie kan gebruiken dan je nu doet, dan is dat bijvoorbeeld altijd een goed idee. Dit scheelt bovendien ook nog eens in de energiekosten, dus nog een reden om het te doen. Wanneer je op zoek zou zijn naar een energiezuinige manier om data te verzenden via het 4G-netwerk, dan is LTE-M de beste keuze voor jou.


Geplaatst

in

door

Tags: