Online licenties aanschaffen

Je kent het wel; je moet een licentie kopen wanneer je een nieuwe laptop opstart. Vaak is dat dan iets van Windows dat je moet kopen voordat je Word en PowerPoint bijvoorbeeld kan gaan gebruiken. Dan moet je de licentie van Microsoft kopen om er mee aan de slag te kunnen gaan. Dit klinkt allemaal heel lastig, maar zo moeilijk is het eigenlijk niet. Je kan namelijk op een hele laagdrempelige manier online licenties aanschaffen en je kan ook nog de nodige begeleiding krijgen ook als je er zelf niet uit weet te komen.

Wat houdt het precies in?

Een licentie is eigenlijk niet meer dan een pakket dat je koopt waardoor je toegang hebt tot het gebruik ervan. Zo kan je een licentie kopen om inderdaad iets van Microsoft te gaan gebruiken, maar kan je ook licenties kopen om te kunnen mailen. Online webmail inloggen kan dan nog wel een dingetje zijn maar je moet hier eens een kijkje nemen als je daar niet uit weet te komen. Er zijn online namelijk genoeg websites te vinden waar hulp op wordt aangeboden als het niet lukt. En als je je licentie koopt via een goede website, dan zit daar meestal ook een klantenservice bij die voor je klaarstaat als dat nodig blijkt te zijn.

Investeren in een antivirus licentie

Om te voorkomen dat er allemaal virussen op jouw laptop komen te staan bijvoorbeeld, dan kan je ook een antivirus licentie aanschaffen. Dit zorgt er dan voor dat jouw laptop veilig is voor de virussen en dat je bijvoorbeeld niet zomaar alles kwijt kan raken wat er op jouw laptop staat. Wel zo fijn om in de gaten te houden en met een antivirus licentie hoef je daar in ieder geval niet wakker om te liggen.

Verdiep je in de verschillende niveaus

De meeste licenties kan je kopen in verschillende niveaus. Zo kan je voor het basispakket gaan maar ook voor een uitgebreider pakket. Belangrijk is om je daar even in te verdiepen zodat je weet wat je nodig hebt. Het handige is dat je vaak nog wel een upgrade kan doen mocht het nodig zijn, zodat je het platform alsnog kan gebruiken.

 


Geplaatst

in

door

Tags: