Vind je weg in de statistische wereld

De wereld van statistiek is geen eenvoudige wereld. Het is een vak waar je je volle aandacht moet bijhouden en waar kleine foutjes grote gevolgen kunnen hebben. Een extra paar ogen die je bij bepaalde zaken kan helpen, is dan mooi meegenomen. 

 

Wat is statistiek?

 

Statistiek is de wetenschap waarbij een grote hoeveelheid aan gegevens wordt verzameld en geanalyseerd. Uit deze analyse worden nadien bepaalde conclusies getrokken die op hun beurt worden omgezet tot bruikbare informatie. Bovendien bestaan er verschillende soorten statistiek. De beschrijvende statistiek houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van grafische en numerieke samenvattingen om een bepaald fenomeen te kunnen beschrijven. Een andere soort statistiek is de verklarende statistiek die gebruik maakt van deze samenvattingen om bepaalde zaken en ideeën te kunnen verklaren. 

Kies voor begeleiding

 

Statistiekbegeleiding houdt in dat je beroep kan doen op een begeleider die je helpt bij bepaalde statistische processen. Aangezien statistiek een ingewikkelde materie kan zijn, is het belangrijk dat de conclusies op een duidelijke en eenvoudige manier worden geformuleerd. Daarnaast kan een begeleider een hulp zijn bij het opstellen van de juiste tabellen en grafieken.

 

 

 

Wat is Studielab?

 

Als student hangt het ontvangen van je diploma vaak af van je scriptie. De kans bestaat dat je scriptie de eerste keer is dat je een statistisch onderzoek moet doen. Studielab biedt betaalbare scriptiebegeleiding waarbij je online of face-to-face hulp kan krijgen van begeleiders die werkzaam zijn op hogescholen of universiteiten. Ze hebben dus de juiste kennis en weten wat belangrijk is om te slagen voor je scriptie. Daarnaast betaal je voor het aantal uur dat je begeleiding nodig hebt, ook al is dit maar één of twee uur.

 


Geplaatst

in

door

Tags: