Wat is it sourcing?

Simpel gezegd, mensen inhuren ook wel it sourcing stelt u in staat om te kiezen tussen twee wervings tactieken. Kies of u de kandidaat actief benadert of passief inhuurt. Passieve werving adverteert en laat kandidaten het initiatief nemen. Actieve werving stelt u in staat proactief de arbeidsmarkt te benaderen. U vindt de juiste kandidaten en maakt ze enthousiast voor jouw functie. Misschien begint u al helemaal warm te draaien voor deze actievere vorm van mensen werven. Dan adviseer ik u om een kijkje te nemen bij een bedrijf zoals: Thornstein, zij kunnen u richting de volgende stap helpen.

 

Waarom gebruiken bedrijven sourcing?

Sourcing wordt voornamelijk gebruikt om potentiële werkzoekenden te bereiken. Mensen die niet echt op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, maar altijd op zoek zijn naar aantrekkelijke buitenkansjes op de arbeidsmarkt. Ze willen verandering, maar ze weten niet dat u hun droombaan aanbiedt. In deze doelgroep vind je gemakkelijk de beste kandidaat voor uw vacatures, maar u moet ze wel bereiken en overtuigen. Deze kandidaten zijn vaak bijzonder belangrijk, omdat ze hartstikke goed voldoen. Wanneer recruiters het hebben over it sourcing, betekent dit dat ze mensen targeten via bijvoorbeeld LinkedIn of Github. Ze zijn op zoek naar geschikte kandidaten die ze nog niet kennen of waarvoor ze nog graag moeite willen doen.

 

Wanneer sourcing gebruiken?

Als u er doorheen wilt komen en mensen wilt overtuigen om bij uw bedrijf te komen werken kan dit een tijdrovende bezigheid zijn. Onvermijdelijk zult u ook contact krijgen met mensen die uw nieuwe baan niet willen of niet voor uw bedrijf willen werken. Dit weet u echter alleen als u een poging gedaan heeft en de persoon al hebt benaderd. Met sourcing groeit de kandidatenpool aanzienlijk. Als u op een vacaturebank of website geen geschikte kandidaat voor een vacature kunt vinden, dan kunt u gebruik maken van sourcing. Daarom gebruiken bedrijven it sourcing om softwareontwikkelaars in te huren, maar niet om administratief personeel te vinden.

 


Geplaatst

in

door

Tags: