Wat is Nearshore development en hoe kun je hier van profiteren?

Ben jij al bekend met het fenomeen genaamd nearshore development? Tientallen bedrijven profiteren al van de redelijk recente mogelijkheden die dit bedrijfsproces biedt. Ben jij benieuwd naar wat development dat nearshore is voor jouw onderneming kan betekenen? Lees dan zeker verder, want in deze blog ontdek je precies wat jij hier aan kan hebben.

De definitie van Nearshore development

Ten eerste is het wel zo handig om een duidelijk definitie van Nearshore development toe te passen. Deze vorm van development houdt in dat er in landen die grenzen met Nederland development werk wordt uitbesteedt. Denk dan bijvoorbeeld aan een team van software developers die vanuit Duitsland aan de slag voor je gaan. In tegenstelling tot offshore development is het hierbij dus belangrijk dat het om landen gaat waarmee Nederland grenzen deelt.

Hoe je hier van kunt profiteren

Nu je weet wat nearshore development is, is de vervolgvraag vanzelfsprekend hoe je hier van kunt profiteren als bedrijf. Daarom hebben we hieronder de grootste voordelen beschreven die deze methode van development aan organisaties biedt.

Je bespaart kosten met nearshore development

Het eerste voordeel van Nearshore development is op het vlak van kosten. De kosten bedragen met deze vorm van development veel minder dan in Nederland het geval zou zijn. Dit komt doordat de loonbelasting in omliggende landen kleiner is. Daarnaast bedragen de kosten die naar het sociale vangnet gaan ook minder in deze soort landen. Daardoor heb je uiteindelijk minder geld nodig om je werknemers te betalen. Dit betekent dat je meer geld overhoudt om aan andere aspecten van je bedrijf te besteden.

De communicatie loopt soepel

Tevens is het een voordeel van nearshore development dat de communicatie soepel verloopt. Zo kunnen Nederlanders en een groot aantal Belgen elkaar in hun eerste taal volkomen begrijpen. Hoewel dit met Duitsland niet het geval is, spreken veel Nederlanders goed Duits. Dit zijn allebei signalen dat iedereen elkaar makkelijker kan begrijpen. In tegenstelling tot offshoring weet je op deze manier in ieder geval zeker dat het communicatieproces soepel verloopt.

Belastingtechnisch eenvoudiger

Het laatste voordeel van nearshore development is dat dit belastingtechnisch gezien eenvoudiger is. Daarmee doelen we op het feit dat Duitsland en België net zoals Nederland tot de EU behoren. Daardoor heb je niet te maken met zaken als dure tarieven of dubbele belasting dat betaald moet worden. Met offshoring heb je hier al wel snel mee te maken. Op deze manier houd je dus de belastingzaken mooi simpel. Zo doe je ook nog eens de fiscus een groot plezier.

Makkelijk te regelen

Tot slot is het belangrijk om te weten dat nearshore development makkelijk te regelen is. Dit geldt ook wanneer je geen netwerk hebt in omringende landen. Er bestaan namelijk vele bedrijven die het ontwikkelen van nearshoring als specialisatie hebben. Organisaties als SHORE teams zorgen er daardoor voor dat je binnen mum van tijd dit aspect goed hebt geregeld. Zo kan de blik onmiddellijk weer op andere activiteiten binnen je bedrijf.

 


Geplaatst

in

door

Tags: