Wat is NFT

Wat is NFT? Non-Fungible Tokens, een nieuwe manier van eigendomscertificaten. Alles wat digitaal is wordt daarmee een soort onvervangbaar digitaal kunstwerk. Dat leidt tot interessante, wonderlijke ontwikkelingen. Waarom betaalt iemand 81 miljoen euro voor een ‘digitaal plaatje’?

Een NFT is uniek: ieder NFT is uniek in de wereld en kan niet worden vervangen door een ander. Dit is in contrast tot bijvoorbeeld cryptocurrencies, waarvan de units allemaal fungibel zijn: iedere bitcoin is hetzelfde als elke andere bitcoin.

De eigenaar van een NFT bepaalt zelf wat ermee gebeurt: alleen de eigenaar van een NFT kan beslissen om het te verkopen, weg te geven of vernietigen. Er is geen centrale partij die dit soort beslissingen neemt.

Dit maakt NFTs interessant voor een breed scala aan toepassingen, zoals het vastleggen van bezit van digitale kunstwerken, het registreren van eigendom van digital assets, en het creëren van unieke spullen in games. Het kan zelfs worden gebruikt om eigendomsrechten van fysieke objecten te registreren, zoals een huis of een auto.

We zien dan ook steeds meer interessante voorbeelden van NFTs die worden gebruikt in de ‘echte wereld’. Zo is er onlangs een huis in Zwitserland verkocht voor de cryptocurrency Ethereum, met het huis zelf als NFT. En er is een kunstproject gelanceerd waarbij je een uniek stuk kunst kunt kopen, dat wordt geprint op een T-shirt en verzonden naar je toe.

Meer over NFT’s lees je op nftmarketcap.nl

De Binance NFT Marketplace

is een goed voorbeeld van een online marktplaats waar je NFTs kunt kopen en verkopen. Deze marketplace heeft al meerdere interessante projecten gelanceerd, zoals de Binance Cat NFTs en de Binance Heroes NFTs.

Op deze marketplace kun je NFTs van verschillende soorten en maten vinden, van kunstwerken tot spullen in games. Je kunt er zelfs fysieke producten vinden, zoals een T-shirt met een uniek ontwerp.

Binance biedt ook een NFT-creatieplatform, genaamd Mintable. Dit platform maakt het makkelijk om je eigen NFTs te maken en te verkopen. Er is geen technische kennis vereist!

Hier leer over nft van binance


Geplaatst

in

door

Tags: