WordPress website tips & tricks

Een beetje ondernemer is online actief en probeert via allerlei kanalen klanten te bereiken. Bijvoorbeeld via social media, waardoor klanten in contact komen met het bedrijf en vaak worden doorgestuurd naar de website. De meeste van deze websites zijn gemaakt met WordPress; een relatief makkelijke manier om een goede website te bouwen. Echter, niet voor iedereen is het even makkelijk en ook al ervaren WordPress-bouwers ondervinden nog wel eens moeilijkheden. Om nog meer uit WordPress te halen, vind je hieronder een aantal bruikbare tips!

SEO-proof foto’s toevoegen

Naast blogs en webpagina’s die geschreven moeten worden aan de hand van SEO-richtlijnen om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten tevoorschijn te komen in Google, dienen de foto’s die toegevoegd worden ook SEO-proof zijn. Dit kun je doen door middel van een alt-tag toe te voegen. Hierdoor wordt het makkelijker voor Google om te kunnen begrijpen waar de foto overgaat en dus een hogere relevantie te geven. Het is zo gebeurd: voeg enkel een paar woorden toe die de foto beschrijven en je bent klaar. Het helpt trouwens ook al om de afbeelding op je computer of laptop alvast een andere naam te geven.

Teksten plakken

Heb je een blog geschreven in Word en wil je die plaatsen op je WordPress-pagina? Dan is het je vast wel eens overkomen dat je tekst ineens een heel ander lettertype heeft of dat de opmaak geheel anders is. Dit kun je voorkomen door de tekst te kopiëren en te plakken als platte tekst, oftewel plakken zonder opmaak. Hierdoor krijg je geen rare opmaak en blijft het dus neutraal, waardoor je het zelf gemakkelijk kan aanpassen.

Wekelijks updaten

Continu je WordPress website updaten is belangrijk. Het gaat namelijk om de veiligheid van je website. Als je al een paar updates achterloopt, riskeer je dat je website bijvoorbeeld gehackt kan worden of niet meer naar behoren werkt. Dit wil je natuurlijk niet! Houd namelijk wekelijks bij of er nieuwe updates zijn en voer ze dan ook meteen uit. 

 

Klinkt dat allemaal als te veel werk? Of heb sowieso moeite met het opzetten van een WordPress website? Een WordPress website laten maken is dan een optie. Kijk eens op de website van Stuurlui voor meer informatie! 

 


Geplaatst

in

door

Tags: